پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/01/14

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مصاحبه با دکتر سید امین هادی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سلولی_مولکولی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

دکتر سید امین هادی: از نانوفناوری تا افتخارات جهانی

وبدا یاسوج: با سلام و احترام، بسیار خوشحالیم که فرصتی برای گفت‌وگو با شما داریم. لطفاً خودتان را برای مخاطبان ما معرفی کنید.

دکتر سید امین هادی: سلام و عرض ادب. من سید امین هادی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سلولی-مولکولی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هستم. از سال ۱۳۹۹ در این مرکز فعالیت دارم و پژوهش‌های من عمدتاً در زمینه سلول‌درمانی با استفاده از روش‌های فیزیکی و مکانیکی، سنسورهای تشخیصی و مهندسی بافت متمرکز است.

وبدا یاسوج: چه عواملی باعث شد که این حوزه‌های تحقیقاتی را انتخاب کنید؟

دکتر هادی: از دوران تحصیل به تحقیقات بین‌رشته‌ای علاقه‌مند بودم. پیشرفت‌های اخیر در علوم فیزیک، مکانیک و زیست‌فناوری این امکان را فراهم کرده که با ترکیب این حوزه‌ها، روش‌های نوین و مؤثرتری برای درمان و تشخیص بیماری‌ها ارائه دهیم. به‌خصوص در زمینه سلول‌درمانی، استفاده از تحریکات فیزیکی و مکانیکی می‌تواند اثربخشی درمان را افزایش دهد. همچنین، توسعه سنسورهای تشخیصی و مهندسی بافت، مسیر جدیدی در حوزه پزشکی ایجاد کرده که پتانسیل بالایی برای بهبود سلامت بیماران دارد.

وبدا یاسوج: افتخارات علمی شما در سال‌های اخیر چشمگیر بوده است. می‌توانید برخی از مهم‌ترین آن‌ها را با ما به اشتراک بگذارید؟

دکتر هادی: طی چهار سال اخیر، در فهرست یک درصد پژوهشگران برتر پایگاه وب آو ساینس (Web of Science)  قرار گرفته‌ام. همچنین، نام من در لیست دو درصد پژوهشگران برتر دانشگاه استنفورد درج شده است. علاوه بر این، موفق به دریافت جوایز و تسهیلات متعددی از بنیاد ملی نخبگان شده‌ام که شامل جایزه شهید چمران، جایزه دکتر کاظم آشتیانی برای جذب نخبگان در هیئت علمی و طرح جایگزین خدمت سربازی می‌شود.

وبدا یاسوج: علاوه بر افتخارات بین‌المللی، در سطح ملی و دانشگاهی هم موفقیت‌هایی داشته‌اید. در این مورد بیشتر توضیح می‌دهید؟

دکتر هادی: بله، در چند سال اخیر به‌عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه در هفته پژوهش انتخاب شده‌ام. همچنین در سال ۱۴۰۲ به‌عنوان فناور برتر دانشگاه و در سال ۱۴۰۳ فناور برتر استان معرفی شدم. تاکنون بیش از ۸۰ مقاله علمی در مجلات معتبر بین‌المللی منتشر کرده‌ام که نتایج این تحقیقات می‌تواند نقش مهمی در پیشرفت علم پزشکی و فناوری‌های زیستی داشته باشد.

وبدا یاسوج: تحقیقات شما در چه زمینه‌هایی کاربرد دارند؟ آیا به مرحله تجاری‌سازی یا استفاده عملی در پزشکی رسیده‌اند؟

دکتر هادی: پژوهش‌های من عمدتاً بر روی سلول‌درمانی با استفاده از روش‌های فیزیکی و مکانیکی متمرکز است. ما در تلاش هستیم تا با بهره‌گیری از این روش‌ها، بازدهی درمان‌های مبتنی بر سلول را بهبود ببخشیم. علاوه بر این، در زمینه توسعه سنسورهای تشخیصی و مهندسی بافت نیز فعالیت دارم. برخی از این پروژه‌ها در مراحل پیش‌بالینی قرار دارند و امیدواریم در آینده نزدیک، شاهد استفاده عملی آن‌ها در حوزه پزشکی و درمان باشیم.

وبدا یاسوج: آینده تحقیقات شما را چگونه می‌بینید؟ چه برنامه‌هایی در پیش دارید؟

دکتر هادی: تحقیقات در حوزه‌های سلول‌درمانی، سنسورهای تشخیصی و مهندسی بافت بسیار پویا و رو به رشد است. هدف من این است که در سال‌های آینده با گسترش همکاری‌های بین‌المللی و استفاده از فناوری‌های نوین، روش‌های درمانی کارآمدتر و کم‌عارضه‌تری را توسعه دهیم. همچنین، تلاش می‌کنم ارتباط میان پژوهش‌های آکادمیک و صنعت را تقویت کنیم تا نتایج تحقیقات به‌طور عملی در حوزه سلامت و پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.

در پایان این مصاحبه، از دکتر سید امین هادی صمیمانه تشکر می‌کنیم که وقت خود را در اختیار ما گذاشتند و با سخاوت، یافته‌های پژوهشی ارزشمندشان را با ما و مخاطبان به اشتراک گذاشتند. تلاش‌های ایشان در زمینه سلول‌درمانی با روش‌های فیزیکی و مکانیکی، سنسورهای تشخیصی و مهندسی بافت، نه تنها برای جامعه علمی، بلکه برای تمامی افرادی که در جستجوی روش‌های نوین درمانی هستند، امیدبخش است. برای ایشان و تیم تحقیقاتی‌شان آرزوی موفقیت روزافزون داریم و امیدواریم شاهد به ثمر نشستن این تحقیقات در قالب درمان‌های مؤثر و کاربردی باشیم.